Alegerea unui aparat de sudura

Pentru a alege un aparat de sudura bun la toate ai nevoie de a cerceta piata foarte bine pentru a alege aparatul de sudura potrivit pentru ceea ce ai nevoie. Cred ca esti de parere cu mine ca nu ai nevoie de un aparat de sudura cu argon pentru cateva operatiuni pe an pe care le execute in jurul casei. In acest mod nu faci decat sa cheltuiesti niste bani pe niste produse pe care le vei folosi decat foarte rar.

Chiar daca era transformatoarelor mari si grele a apus de multa vreme iar astazi pe piata se pot regasi aparate de sudura micute, ieftine de tip invertor sudura. Cele mai potrivite pentru activitatile casnice sunt aparatele de sudura rusesti, care pot suda cu electrozi de diametru cuprins intre 1.6-4mm. Este important ca aparatul de sudura pe care vrei sa il achizitionezi sa poate permite sudarea cu electrozi rutilici, bazici sau supertit.

Majoritatea invertoarelor vin insotite de toate accesoriile necesare ce permit sudarea si aici ma refer la clestele port electrod, clestele de masa, si cablul de alimentare. Nu ar trebuii sa iti faci griji din punct de vedere al supraincalzirii acestuia pentru ca este dotat cu racitor suplimentar iar in cazul in care caldura este mult prea mare siguranta la supraincalzire il opreste automat astfel incat poate fi pornit in momentul in care temperatura acestuia este una optima.

Cele prezentate mai sus ar trebuii sa fie elementele esentiale de care trebuie sa tii cont la achizitia unui invertor de sudura. Speram ca in acest psot am reusit sa atingem toate punctele esentiale de care trebuie sa tii cont la achizitia unui invertor de sudura. Dar daca discutam despre echipamentele mai putin mai scumpe acestea vin dotate si cu afisaj digital pentru reglarea tensiunii. Este si acesta un aspect important pentru a stii valoarea corecta la care trebuie sa fie setata echipamentul tau in momentul sudarii unui anume material. Protectia la suprasarcina este un alt aspect pe care il regasesti la echipamentele putin mai scumpe, rolul sau fiind acela de a opri aparatul atunci cand tensiunea de alimentare este mult prea mare.

Nu uita de protectia ochilor, este foarte important sa utilizezi o masca de sudura simpla sau o masca de sudura cu cristale lichide ce iti poate oferi un minim de protectie pentru a preveni lezarea ireversibila a ochilor.

Daca mai sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare te asteptam cu un comentariu in sectiunea de mai jos.